Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana polędwiczka z gruszką i sosem porzeczkowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 1 szt
polędwica wieprzowa 1 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
czerwona porzeczka 1 szklanka
miód
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana polędwiczka z gruszką i sosem porzeczkowym

Gruszkę dobrze myjemy i kroimy w plasterki wzdłuż. Polędwicę kroimy w cienkie plasterki. Grill lub patelnie grillowa dobrze rozgrzewamy i grillujemy plasterki gruszki i mięsa. Na koniec solimy i doprawiamy kolorowym pieprzem. Na patelni rozpuszczamy odrobinę masła dajemy porzeczki czerwone, dodajemy miód - mieszamy. Podlewamy winem. Redukujemy wino na dużym ogniu. Podlewamy odrobina wody i dusimy chwilę. Na koniec dodajemy odrobinę ok 2 łyżeczki zimnego twardego masła aby zagęścił nasz sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 22.11.2013 12:41
delikatne i smaczne danie - wytwornie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak