Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś z szynką, serem i fasolką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
fasolka szparagowa 1 łyżka
szynka 2 plastry
ser salami 2 plastry
Liść lubczyku suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z szynką, serem i fasolką

Fasolkę zalać szklanką wrzątku i zostawić na około 5-10 minut, następnie odcedzić i ostudzić.Mięso umyć, osuszyć i naciąć jak książkę. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce i porządnie natrzeć nimi mięso. Na płacie mięsa ułożyć szynkę i plaster sera.
Następnie położyć sprawiona fasolkę i kolejny plaster sera. Mocno zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Wystające końce wykałaczek można odciąć aby nie przeszkadzały w pieczeniu mięsa. Ja użyłam grilla elektrycznego ale patelnia grillowa też się do tego nada. Smażyć około 10-12 minut co jakiś czas obracając mięso. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 21.11.2014 17:54
pyszna propozycja :)
Ewelina1991 21.11.2014 09:33
pysznie się prezentuje
dodi 21.11.2014 09:19
ślicznie wygląda
gosia56 21.11.2014 09:00
pyszne mięsko;)
ada.la 21.11.2014 07:29
z tymi szparagami to super pomysł
Niki22 20.11.2014 23:29
mmm pyszności na talerzu :)
Konczi 20.11.2014 23:03
wygląda świetnie
wioleczka83 20.11.2014 22:58
rewelacyjny przepis
monikaT83 20.11.2014 22:57
dziękuję ślicznie:)
Noruas 20.11.2014 22:43
Ale pięknie wyszło :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak