Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z kurczaka z warzywnymi szaszłykami
Kroki postępowania
Szparagi,które widać na patelni zostały wykorzystane w innym daniu.
filet z kurczaka | 400 gram |
marynata do mięsa: | |
wino białe wytrawne | 100 ml |
miód prawdziwy | 1 łyżka |
musztarda | 1 łyżka |
oliwa | 4 |
Papryka ostra mielona Prymat | po 1/2 łyżeczki |
kurkuma | |
bazylia | |
tymianek | |
rozmaryn | |
sól do smaku | |
pieprz | |
oraz: | |
papryka czerwona | 1/2 szt |
papryka żółta | 1/2 szt |
cukinia | 1-2 szt |
bakłażan | 1-2 szt |
cebula | kilka szt |
pomidorki koktajlowe | kilka szt |
Grill przyprawa klasyczna Prymat | 1 łyżeczka |
oliwa | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: