Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś z kurczaka podana na sałatce szpinakowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 600 g
czosnek 2 ząbki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
sok z limonki 1 łyżeczka
pietruszka posiekana 1 łyżeczka
kolendra posiekana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z kurczaka podana na sałatce szpinakowej

Sałatka: 250g świeżego szpinaku, ocet balsamiczny, oliwa z oliwek, 150g oliwek zielonych


Filety z kurczaka umyć przekroić każdą pierś wzdłuż na 2-3 plastry. W miseczce połączyć sól, pieprz, wyciśnięty czosnek, ocet balsamiczny, oliwę, sok z limonki, pietruszkę i kolendrę - dodać kurczaka i dokładnie wymieszać, odstawić minimum na 30 minut.

W tym czasie szpinak dokładnie umyć, osuszyć.

Piersi z kurczaka grillować ok 3 minut z każdej strony, odstawić na kilka minut.

Na talerzu ułożyć szpinak i oliwki, skropić octem balsamicznym i oliwą z oliwek, na górę ułożyć pokrojoną pierś z kurczaka - Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 02.08.2012 13:47
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak