Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana kapusta czerwona

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta czerwona 1 mała

Marynata do kapusty

oliwa aromatyzowana
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
sok z cytryny

Sos

Buraczki domowe 2 łyżki
jogurt naturalny 150 ml
czosnek 2 ząbki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana kapusta czerwona

Kapustę obrać z liści zewnętrznych i pokroić na równe cztery części. Za pomocą pędzelka rozprowadzić oliwę z każdej strony. Skropić sokiem z cytryny i posypać solą. Ułożyć na grillu. Sos: do jogurtu dodać buraczki, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Dokładnie wymieszać. Kapustę podczas grillowania można jeszcze posmarować kilka razy oliwą. Grillować, aż się zarumieni i zmięknie. Podawać razem z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 14.05.2015 10:09
jakie to dobre
Wacław 14.05.2015 10:02
dla mnie nowość
mirosława4 13.05.2015 16:55
ciekawy pomysł
pajbek 13.05.2015 15:28
Muszę wypróbować :-)
aginaa 13.05.2015 14:28
ciekawa propozycja
pestka 13.05.2015 14:11
ciekawa propozycja - kapusty jeszcze nie grillowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak