Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOLONKA W PIWIE

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 1,5 kg
cebula biała 4 szt
czosnek 6 ząbków
piwo jasne 0,5 litra
sól do smaku
pieprz w ziarenkach do smaku
kminek 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: GOLONKA W PIWIE

Golonkę umyć, wyczyścić, posolić i zostawić na 2 godziny lub na całą noc. Podsmażyć na rumiano na dobrze rozgrzanej patelni.Przełożyć do garnka razem z olejem użytym do smażenia. Dodać pokrojona w piórka cebulę, obrany czosnek , kminek, tymianek, pieprz, listek i ziele. Podlać wszystko piwem ( ja od razu wlewam całość ). Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ( aż będzie miękka ). Pół godziny przed końcem duszenia odkryć żeby piwo wyparowało.Podawać z musztardą lub z chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 04.11.2012 12:55
ulubione danie każdego mężczyzny:)
Dorota_31_ 26.09.2012 10:38
dawno nie jadłam, pycha
Zdzisław 25.09.2012 21:36
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak