Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Goloneczka babuni

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonki 4szt
marchewka 1szt
czosnek 3ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat kilka ziarenek
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Goloneczka babuni

Kroki postępowania

1
Golonki marynujemy 1 do 2 dni. Jak już się nam zamarynowały gotujemy w osolonej wodzie około 1/2godzin. Wrzucamy do golonek ziele, pieprz,liść laurowy.
Krok 1 - Goloneczka babuni foto
2
Ugotowane golonki przekładamy do żaroodpornego naczynia zalewamy bulionem i wrzucamy marchewkę, czosnek. Tak przygotowaną potrawę pieczemy w temperaturze 180stopni 1.5godziny pod przykryciem. Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywe i zapiekamy około 15minut.
Krok 2 - Goloneczka babuni foto
3
Smacznego.
Krok 3 - Goloneczka babuni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 14.12.2015 07:43
pięknie wygląda, smacznie
Cyferku
Cyferku 18.02.2014 10:25
goloneczka uwielbiam taką ;)
wwwiolka 17.02.2014 18:08
Fajne. Proste i pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak