Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mięsem i grzybami

5.0
(36)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Gołąbki z mięsem i grzybami. 

Składniki:

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
ryż 250 gramów
łopatka wieprzowa 500 gramów
borowiki 300 gramów
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mięsem i grzybami

Liście kapusty sparzamy we wrzątku.

Ryż gotujemy al dente.

Mięso mielimy z grzybami i natką.

Ryż łączymy z mięsem i grzybami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Farsz układamy a brzegu każdego liścia, ciasno zawijając.

Układamy w brytfance, zalewamy niewielką ilością bulionu. Pieczemy pod przykryciem 90 min. w 180°C.

Podajemy z ulubionym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak