Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry ze szpinakiem na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto na gofry

mąka 100 g
jajko 2 szt
cukier 1 łyżka
mleko 1 szklanka
jogurt naturalny 100 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 100 g

Farsz

szpinak mrożony 450 g
pomidory suszone Smak 100 g
cebula 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
ser żółty 100 g
sos czosnkowy 1 szt
śmietana 18 proc 1 szt
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry ze szpinakiem na ostro

Z podanych składników na ciasto upiec gofry. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy mrożony szpinak oraz suszone pokrojone w kostkę pomidory. Całość smażymy aż woda odparuje. Sos czosnkowy łączymy ze śmietaną i dodajemy do szpinaku. Gotujemy chwilę aż sos zgęstnieje. Posypujemy paprykę i dodajemy żółty ser. Farsz wykładamy na gofry i zajadamy.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 12.04.2016 09:16
coś nowego
Krystyna32 11.04.2016 09:18
bardzo smaczne
Renataj 10.04.2016 20:55
Ciekawy pomysł na gofry - zawsze jadłam je na słodko.
AZgotuj 10.04.2016 19:06
Wspaniały!
agaK. 10.04.2016 17:16
Wytrawny gofr, dla amatorów takich smaków.
Aleksandra/Olcia 10.04.2016 16:18
nigdy nie robiłam wytrawnych gofrów,ale wyglądają smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak