Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry wg Michaela Roux

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 270 ml
jaja 2 szt
cukier 15 g
masło 50 g
sól 1 szczypta
mąka pszenna typ 450 160 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry wg Michaela Roux


Do miski wlać mleko, dodać cukier i żółtka, wymieszać dokładnie. Masło rozpuścić i dodać do masy, wymieszać.

Następnie wsypać mąkę, szczyptę soli i zmiksować. Odstawić na 5 minut.

W międzyczasie białka ubić na sztywną pianę, gofrownicę rozgrzać.

Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.

Ciasto wlewać na gorącą gofrownicę, piec kilka minut aż będą rumiane i chrupiące.

Podawać z owocami, bitą śmietaną lub czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.05.2016 13:00
Zawsze dobre.
Mniam 12.05.2016 11:19
Wspaniałe gofry! Tak dawno nie robiłam, że chyba dzisiaj będą :)
dodi 12.05.2016 08:41
ale apetyczne, mniam
krokus 11.05.2016 22:59
Poproszę o dwa no może trzy, bo wyglądają cudnie
Renataj 11.05.2016 22:51
Czy jest ktoś kto by się oparł takim gofrom ? Z pewnością nie ja:))
Damiano
Damiano 11.05.2016 21:31
smaczne gofry
mirosława4 11.05.2016 21:19
apetyczne !
agaK. 11.05.2016 20:08
Ale fajnie to wygląda:)
IZABELA29 11.05.2016 19:00
pewnie pyszne
Benita 11.05.2016 18:21
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak