Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Glazurowana marchewka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 5 sztuk
masło 5 dag
cukier drobny 5 dag
rosół drobiowy 250 ml
sól do smaku
mąka pszenna 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Glazurowana marchewka

Marchewkę oskrobać umyć pod bieżącą wodą pokroić w grubą kostkę .

Na patelni roztopić masełko lub margarynę ,włożyć marchewkę wsypać cukier i przesmażyć aż cukier się rozpuści,przełożyć do rondelka i podlać rosołem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu aż marchewka zrobi się miękka .
Marchewkę
doprawić solą i pieprzem na koniec oprószyć mąką wymieszać pogotować 2-3 minuty i zdjąć z ognia .Podawać gorącą jako dodatek do mies i ziemniaków.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 28.03.2013 13:38
lubię marchew, ta jest smaczna
Renataj 28.03.2013 09:14
Uwielbiam taką marchewkę z mięsem gotowanym.
Konczi 27.03.2013 21:26
zjadłabym sobie taką marcheweczkę
Megg 27.03.2013 20:24
lubię taką :)
Małgorzata106 27.03.2013 19:36
moja ulubiona , pyszna po prostu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak