Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gingersnaps - czyli ciasteczka imbirowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 250 g
jajko 1 szt.
cukier 100 g
masło 100 g
miód 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
imbir 1,5 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
goździki mielone 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gingersnaps - czyli ciasteczka imbirowe

Masło rozpuścić i zostawić do wystygnięcia.
W misce utrzeć cukier z masłem, dodać miód, a następnie jajko. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z sodą, imbir, cynamon i goździki. Ciasto dokładnie wyrobić i pozostawić w lodówce na ok. 30 minut.
Następnie z ciasta formować małe kuleczki, obtaczać je w cukrze i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w odstępach, gdyż ciasto się rozleje podczas pieczenia.
Piec w tem 180 stopni przez 10minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 25.11.2015 09:24
świetny przepis
w mojej kuchni 25.11.2015 09:13
smaczne ciasteczka
Renata9 25.11.2015 07:44
Fajne, rozgrzewające ciasteczka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak