Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczywo pszenne 3 kromki (czerstwe)
oliwa 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
sól
pomidory 6 szt (duże)
papryka czerwona 1 szt
ogórek 1 szt (duży)
jajko 1 szt
ząbki czosnku 2-3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho

Pomidory sparzamy, usuwamy gniazda nasienne i grubo kroimy. Podobnie robimy z ogórkiem i papryką (bez sparzania). Chleb kroimy w kostkę i moczymy w oliwie wymieszanej z ostem i solą. Pomidory, paprykę, ogórek, jajko (ugotowane na twardo), czosnek i chleb z oliwą miksujemy na gładki mus. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami i oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 01.09.2015 17:21
Pysznie podane!
Róża1 01.09.2015 11:00
bardzo fajny przepis !!!!!!!!!!!!
JulkaTomeczek 01.09.2015 10:59
Smaczne danie
Ola1young 01.09.2015 10:45
pyszne danie :)
as28 01.09.2015 10:09
fajny przepis
Futka 01.09.2015 09:49
Wspaniałe! Niebo dla kubków smakowych :)
Jumper123 01.09.2015 09:39
ciekawy przepis napewno spróbuję
patryska76 01.09.2015 09:26
ciekawa propozycja!
Stenka 01.09.2015 08:07
fajny przepis, kiedyś wykorzystam
olkaaa 01.09.2015 07:55
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak