Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galert teściowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 1 szt
nóżki wieprzowe 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele ang 5 szt
sól
pieprz
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Galert teściowej

Mięso myjemy i wrzucamy do garnka, dodajemy przyprawy: ziele angielskie, liście, pieprz, zalewamy wodą tak by mięso było przykryte i zaczynamy gotować. Gotujemy ok 2-3 godz na niewielkim ogniu, do czasu aż mięso zacznie sie rozpadać i będzie mięciutki ( w tym czasie zbieramy szumowiny). Mięso wyławiamy z wywaru, schładzamy lekko i obieramy z kości, dzielimy na mniejsze kawałki, z powrotem wrzucamy do wywaru. Galaretę doprawiamy do smaku i przelewamy do mniejszych naczyń. Schaładzamy a potem wstawiamy do lodówki. Podajemy z cząstkami cytryny by przed zjedzeniem doprawić sobie galaretę jej sokiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak