Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z tuńczykiem i jajkiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
jajko 4 sztuki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
brokuł 1/2 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z tuńczykiem i jajkiem

Jajka gotujemy na twardo, a potem obieramy i kroimy na połówki. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy aż zmiękną. Tuńczyka odsączamy z zalewy. W gorącym bulionie rozpuszczamy żelatynę, następnie solimy i pieprzymy delikatnie.Studzimy. Jajka układamy na środku naczynia, obok układamy warstwę tuńczyka oraz brokuła, zalewamy lekko tężejącym bulionem odstawiamy tak aby tylko zakrył dno, dopiero jak stężeje całkowicie możemy ułożyć pozostałe brokuły, tuńczyka i zalać pozostałym bulionem. Odstawiamy najlepiej na noc do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.04.2015 08:23
fajny pomysł
IwonaDD 06.04.2015 10:32
świetna propozycja świąteczna
justynkag 06.04.2015 10:25
pysznie wyglądają
Krzysztof15 06.04.2015 07:13
bardzo smaczna
erym 06.04.2015 00:03
apetycznie wyglada
jasiek 05.04.2015 22:45
piękna z brokułem
halina17 05.04.2015 21:57
Dobra galaretka.
norweska20 05.04.2015 21:36
chętnie bym zjadła
IZABELA29 05.04.2015 19:46
apetyczna i delikatna
Franciszek 05.04.2015 19:32
Jakie kolorowe
Stenka 05.04.2015 19:30
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak