Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z puszkiem śmietankowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 1 szt
poziomki 20 szt
brzoskwinie 1 szt
czekolada gorzka 2 kostki
śmietanka 1 śnieżka w proszku
mleko 2% 1 szkl
laska wanilii 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z puszkiem śmietankowym

Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu, studzimy. Poziomki myjemy i wrzucamy do tężejącej galaretki. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dokładamy do galaretki. Zostawiamy do stężenia. Śmietankę ubijamy razem z mlekiem i ziarenkami wanilii. Wykładamy na galaretkę. Posypujemy startą czekoladą. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak