Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z jajem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartka kurczaka z rosołu 1
marchewki z rosolu 2
kawałek selera z rosołu 1
rosół drobiowy 1 litr
kukurydza w puszce 3 łyzki
Koperek suszony Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z jajem

Mięso, warzywa i jajka należy rozdrobnić i powkładać do pojemniczków razem z kukurydzą. W gorącym rosole rozpuszczamy zelatynę, mieszamy aby wystygł w miarę możliwości i nie stężał, nastepnie zalewamy pojemniczki. Posypujemy suszonym koperkiem. Zupełnie wystudzone wkładamy do lodówki, najlepiej na noc. Podawać skropione octem lub sokiem z cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

6zer
6zer 27.11.2013 14:31
ciekawy pomysł
bogusia19 27.11.2013 13:25
pomysłowe bardzo
dodi 27.11.2013 12:59
fajny pomysł
sanielcia 27.11.2013 12:03
to musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak