Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli ze szpinakiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 250 g
szpinak świeży 250 g
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
bulion warzywny 4 łyżki
śmietana 30% 70 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli ze szpinakiem

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.
Masło roztapiamy, dodajemy oliwę, wrzucamy drobno posiekaną cebulę, szklimy. Do cebuli wrzucamy posiekany szpinak, dolewamy 4 łyżki bulionu warzywnego i dusimy na wolnym ogniu ok. 10 min. Nadmiar płynu odparowujemy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietankę, chwilę razem dusimy, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy z sosem. Podajemy ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.07.2015 22:09
lubię takie dania :)
Róża1 03.07.2015 19:35
świetne danie !!!!!!!!!
2milutka 03.07.2015 17:54
proste a pyszne
jagoda5913 03.07.2015 15:17
Pyszne danie
Grazyna0211 03.07.2015 12:58
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak