Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli z wieprzowym gulaszem w pomidorach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 300 g
szynka wieprzowa 500 g
pomidory 3 szt
cebula 2 szt
oliwa 100 ml
wino czerwone wytrawne 100 ml
ząbki czosnku 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pepperoni 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli z wieprzowym gulaszem w pomidorach

Mięso kroimy w kostkę.

Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie, po czym dodajemy pokrojone w kostkę (bez skóry), pomidory, mięso, wino, liść laurowy, pokrojoną w drobną krostę papryczkę, wino, 100 ml wody oraz ½ łyżeczki soli.

Dusimy na małym ogniu przez godzinę. W razie potrzeby dolewamy wody.

W tym czasie gotujemy makaron.

Przygotowany gulasz doprawiamy do smaku solą. Do gulaszu dodajemy makaron, dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 31.07.2016 19:23
apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak