Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli z wędliną i kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędlina 20 dag
cebula 1 sztuka
kukurydza 1/2 puszka
przecier pomidorowy 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli z wędliną i kukurydzą

Cebulę obieramy i drobno siekamy - podsmażamy na tłuszczu. Szynkę (najlepiej pokrojoną w plasterki, może być to mieszanka różnych wędlin) kroimy w kostkę lub w paski. Całość łączymy i mieszamy. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę i mieszamy. Mieszamy z przecierem pomidorowym wymieszany z odrobiną wody, doprawiamy do smaku. Całość łączymy z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 27.03.2013 15:18
swietny pomysl na obiad
Katarzyna/kate1980 26.03.2013 19:38
bardzo fajny przepis
iwi 23.03.2013 07:24
Robię się głodna, takie pyszności.
monika1968 22.03.2013 17:06
Przez to czytanie aż zgłodniałam :)
Rafał3 22.03.2013 16:12
świetny pomysł, świetny smak.... wszystko świetne polecam
Boska_Agatka 22.03.2013 16:09
no no no ale pychotka palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak