Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fritatta z leśnymi grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
jogurt naturalny 2 łyżki
grzyby leśne 20 dekagram
cukinia 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
oliwa
pietruszka 1 natka
parmezan starty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fritatta z leśnymi grzybami

Grzyby czyścimy, płuczemy i kroimy na małe kawałki. Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w talarki, czosnek w plasterki i dusimy razem z grzybami i cukinią na oliwie około 10 min.
W misce ubijamy jajka, do których dodajemy starty parmezan, na koniec jogurt, sól, pieprz i wlewamy na patelnię do usmażonych warzyw. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 7-10 min na małym ogniu. Na koniec posypujemy potrawę świeżą pietruszką i startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 14.12.2012 13:22
Rewelacja, muszę spróbować
magdziorka6 02.10.2012 20:51
przepysznie wygląda
czekoladka_m 02.10.2012 19:10
wygląda obłędnie!!
Papryczka 02.10.2012 18:25
super
parysek10 02.10.2012 18:00
wyborna
Barbara/zuza22_85 02.10.2012 17:24
smaczna
Mati3 02.10.2012 17:10
interesujący przepis:)
fijolek91 02.10.2012 17:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak