Przepis i sposób przygotowania na: French dimpled rolls
Po tym czasie ciasto wyłożyć na blat i pozostawić na 5 minut by odpoczęło. Uformować 10 równych, gładkich kulek, które następnie lekko zrolować w dłoniach nadając im owalny kształt. Bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odstępach od siebie. Każdą bułeczkę delikatnie obsypać z wierzchu mąką. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia ( około 30 minut ). Następnie w każdej bułeczce zrobić głęboki "przedziałek", prawie do samej blachy, np. trzonkiem drewnianej łyżki i odstawić ponownie do wyrośnięcia na 15 minut.
Piekarnik nagrzać do 200°C, na najniższym poziomie umieszczając naczynie żaroodporne z wrzącą wodą. Bułeczki piec 15 - 20 minut do ładnego zrumienienia.
Smacznego :)