Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ze śliwką pod migdałową mąką.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
jajko 1 sztuka
mąka migdałowa wg uznania
śliwki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ze śliwką pod migdałową mąką.

Rozwinąć jedno ciasto francuskie i pokroić radełkiem w prostokąty.

Roztrzepać jajko, a następnie każdy prostokąt posmarować.

Wypestkować śliwki i połówki poukładać na cieście.

Drugi rulon ciasta rozwinąć i pociąć radełkiem na takie same prostokąty. Następnie przykryć każdą śliwkę.

Każdą porcję ciasta podociskać na brzegach widelcem. Na wierzchu zrobić X radełkiem.

Ponownie wierzch każdego ciastka posmarować jajkiem, a następnie obficie posypać mąką migdałową.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 20 minut do zrumienienia


Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 06.12.2015 13:18
ekstra smakołyk
msmariusz 06.12.2015 09:25
fajne słodkości francuskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak