Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie z letnimi owocami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 270 gram
czerwona porzeczka 1 szklanka
borówka amerykańska 1/2 szklanka
cukier
cukier puder
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie z letnimi owocami

Porzeczko agrest płuczemy, oczyszczamy. Zasypujemy 3 łyżkami cukru i gotujemy na średnim ogniu przez 10 minut. Borówkę amerykańską i czerwoną porzeczką również płuczemy. Kilka sztuk zostawiamy do dekoracji. Połowę owoców dodajemy do porzeczko agrestu i gotujemy na średnim ogniu kolejne 10 minut. Wrzucamy pozostałe owoce i gotujemy do czasu aż niemal cały sok odparuje. Słodzimy do smaku, studzimy. Owocowym dżemem smarujemy ciasto francuskie. Zwijamy roladę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25 minut. Ciasto musi być mocno rumiane. Studzimy, posypujemy cukrem pudrem. Wierzch ciasta przybieramy odrobiną śmietany i pozostałymi borówkami oraz czerwoną porzeczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 17.09.2012 22:02
świetne
daria2911 17.09.2012 13:12
super
Monika-twin 17.09.2012 09:26
smacznie wygląda
adelajda 17.09.2012 08:20
lubię !
EWI 17.09.2012 07:32
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak