Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FRANCUSKIE ROGALIKI Z POWIDŁAMI, CZEKOLADĄ I ORZECHAMI LASKOWYMI

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 300 g
powidła śliwkowe 100 g
orzechy laskowe 80 g
czekolada mleczna 40 g
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: FRANCUSKIE ROGALIKI Z POWIDŁAMI, CZEKOLADĄ I ORZECHAMI LASKOWYMI

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Piekarnik nagrzewamy do 180C.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia.

Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy na okrąg i nacinamy na trójkąty ( jak tort ).

Ich wielkośc zależy od tego , jak duże rogaliki chcemy otrzymać ( u mnie było to 8 większych ).

Czekoladę drobno siekamy.

Orzechy podprażamy na patelni i również siekamy.

Dodajemy powidła i wszystko razem dokładnie mieszamy.

porcjami nakładamy na ciasto francuski i delikatnie zwijamy rogaliki ( sklejajmy dokładnie rogi ).

Smarujemy rozbełtanym białkiem i wkładamy do piekarnika na ok. 10 – 13-15 minut.

Posypujemy cukrem pudrem!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 09.11.2014 17:00
swietne rogaliczki
Krzysztof15 09.11.2014 12:50
super rogale...takie wypasione
barbara11561 08.11.2014 20:50
bardzo smaczne rogaliki:)
Christopher 08.11.2014 20:47
Szybko i pysznie.
gosiag 08.11.2014 19:54
musza byc pyszne
Wiktoria29 08.11.2014 19:35
proste i pyszne
Wafelek2601 08.11.2014 18:07
Bardzo apetyczne
Katarzyna59 08.11.2014 17:42
muszą być bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak