Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Forszmak - gulasz po lubelsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 g
boczek wędzony 100 g
ogórek kiszony 2 - 3 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 -4 sztuki
bulion 1/2 l
mąka 1 czubata łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Forszmak - gulasz po lubelsku

Mięso pokroić na drobną kostkę, obsmażyć na patelni i przełożyć do garnka.Na tym samym oleju zrumienić pokrojoną cebulę i wrzucić do garnka z mięsem. To samo zrobić z boczkiem. Na patelni przygotować zasmażkę, a gdy się zrumieni wlać do niej bulion, dobrze wymieszać i zagotować. Przelać do garnka. Dodać przyprawy i dusić do miękkości przez około 1,5 godziny. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę lub paski ogórki i koncentrat pomidorowy. Gotować jeszcze ok 10 min. Podawać z chlebem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 06.05.2015 10:19
jaki pyszny gulasz :-)
R'n'G Kitchen 06.05.2015 08:42
Przepyszny. Polecamy tym ,którzy jeszcze nie próbowali. Mniam!
Aleksandra/Olcia 06.05.2015 07:40
apetyczny i sycący obiadek
w mojej kuchni 06.05.2015 00:35
przepyszne jedzonko podano..
Katarzyna59 05.05.2015 22:38
przepyszny!!!
halina17 05.05.2015 22:06
Dobre danie.
Sroczka 05.05.2015 21:47
Ależ to danie pysznie wygląda
Anna69 05.05.2015 21:42
Pyszny, jak u mamusiu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak