Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra w aromatycznej marynacie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 3 sztuka
sok z cytryny 3 łyżka
oliwa 3 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
pięć smaków chińskich 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra w aromatycznej marynacie

Flądry myjemy i dokładnie osuszamy na ręczniku papaierowym. Z podanych składników marynaty robimy gęstą zaprawę. Zioła rozcieramy wcześniej w dłoniach. Przygotowaną marynatę oblewamy rybkę i delikatnie nacieramy. Pieczemy bez przykrycia ok. 20-25 min. w temp. 175 stopni, na funkcji grill z termoobiegiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 26.02.2014 08:09
ubóstwiam flądrę ;)
RenataZ-et 12.12.2013 22:12
zapowiada się super
msmariusz 24.09.2012 21:11
lubię rybki
Monika111 24.09.2012 20:38
pyszności! :)
magdziorka6 24.09.2012 20:26
aromatyczna rybka zawsze dobra jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak