Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z uda kurczaka w zapiekance z pestkami dyni i beszamelem:)

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 600 gram
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżeczka
pestki dyni 1 szklanka

beszamel

masło 1\3 kostki
mąka 3 łyzki
mleko 500-600 ml
Pieprz czarny mielony Prymat 1\4 lyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1\4 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1\3 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z uda kurczaka w zapiekance z pestkami dyni i beszamelem:)

Kroki postępowania

1
Filety z uda kurczaka obsypujemy przyprawą do drobiu .
Krok 1 - Filety z uda kurczaka w zapiekance z pestkami dyni i beszamelem:) foto
2
W rondelku przygotowujemy beszamel . W tym celu roztapiam masło , dodajemy mąkę i mieszamy składanki. Podlewamy zimnym mlekiem i dodajemy przyprawy: pieprz, paprykę, kucharka i gałkę.
Krok 2 - Filety z uda kurczaka w zapiekance z pestkami dyni i beszamelem:) foto
3
Mieszamy cały czas do momentu aż beszamel zgęstnieje.
Krok 3 - Filety z uda kurczaka w zapiekance z pestkami dyni i beszamelem:) foto
4
Filety przekładamy do naczynia do zapiekania obsypujemy pestkami dyni.
Krok 4 - Filety z uda kurczaka w zapiekance z pestkami dyni i beszamelem:) foto
5
następnie nakładamy beszamel.
Krok 5 - Filety z uda kurczaka w zapiekance z pestkami dyni i beszamelem:) foto
6
górę zapiekanki obsypujemy pestkami dyni. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 30 minut w 180 stopniach. Smacznego :)
Krok 6 - Filety z uda kurczaka w zapiekance z pestkami dyni i beszamelem:) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 10.10.2015 13:50
ciekawe danie,na pewno pyszne
olkaaa 11.08.2015 07:33
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak