Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie

2.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Filety z kurczaka w słodko pikantnej marynacie, pieczone na grillu lub patelni grillowej, podane ze świeżymi warzywami smakują obłędnie.

Składniki:

Składniki

filety z kurczaka 2 sztuki
oliwa 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
Papryka ostra mielona Prymat 0.5 łyżeczki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
sok z pomarańczy 2 łyżki
syrop z agawy 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 0.3 łyżeczki
sól 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie

Sposób przygotowania

1
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać oliwę, paprykę ostrą mieloną Prymat, musztardę francuską Prymat, sok z pomarańczy, syrop z agawy, sól i pieprz cytrynowy Prymat, wymieszać.
Krok 1 - Filety z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie foto
2
Mięso umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na 2 części, włożyć do miski, zalać przygotowaną marynatą, szczelnie przykryć i odłożyć do lodówki na 2 godziny.

Przygotowane mięso ułożyć na rozgrzanym ruszcie grilla lub patelni grillowej. Smażyć pod przykryciem przez około 10-15 minut obracając co jakiś czas na drugą stronę.

Gotowe mięso podawać z dodatkiem surówki lub świeżej zielonej sałatki.
Krok 2 - Filety z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak