Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet z warzywami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
cebula 1 sztuka
oliwa 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól 1/4 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
przyprawa gyros 1 łyżeczka

Porada

Ja podaję to danie z kaszą bulgur ale można też z ziemniakami

Przepis i sposób przygotowania na: filet z warzywami

Filet oczyszczamy, kroimy na cienkie paski. Nacieramy je solą, pieprze, przyprawą gyros i czosnkiem. Papryki oraz cebulę kroimy w słupki. Warzywa także posypujemy gyrosem. Na oliwie obsmażamy lekko papryki, a kiedy zaczną mięknąć dodajemy do nich cebulę. Kiedy cebula się zeszkli warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego a na oliwie pozostałej ze smażenia warzyw podsmażamy paski kurczaka. Obsmażonego kurczaka także przekładamy do naczynia żaroodpornego. Całość zapiekamy jeszcze około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 30.08.2015 15:15
Pyszne jedzonko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak