Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z pstrąga panierowany z frytkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pstrąga 250 g
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
jajko 1 szt
olej rzepakowy 100 ml
ziemniaki 300 g
olej do smażenia 500 ml
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z pstrąga panierowany z frytkami

Rybę umyć ,osuszyć natrzeć oliwą z oliwek .Posypać przyprawą do ryb i szczyptą pieprzu cytrynowego , odstawić do lodówki na 30 minut . W tym czasie obrać ziemniaki i pokroić w cienkie słupki na frytki . Włożyć do frytkownicy elektrycznej i usmażyć .
Rybę wyjąć z lodówki ,panierować w bułce tartej zmieszanej z pieprzem cytrynowym , następnie w rozbełtanym jajku i jeszcze raz w bułce tartej . Smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor . Podawać z frytkami ,skropić rybę sokiem z cytryny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 27.11.2016 22:57
Taki pyszny obiad mogę zjesc
Urszula Świeca 27.11.2016 15:43
Uwielbiam rybki pod każdą postacią.))
Janina 27.11.2016 11:01
Fajna rybka;))
Aleksandra/Olcia 27.11.2016 10:23
pyszny obiadek,brakuje tylko surówki z białej kapusty
pestka 27.11.2016 07:15
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak