Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet z miruny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z miruny 2
jajko 1
mąka pszenna 3 łyżki
woda 3 łyżki
sól
pieprz
masło 2 łyżki
ząbki czosnku 2
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: filet z miruny

Filety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, solimy, oprószamy pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Przygotowałam płynną panierkę do filetów z jajka, mąki i wody oraz przeciśniętego przez praskę czosnku.
Każdy płat zanurzamy w jajku i w panierce. Następnie kładziemy je na gorącą oliwę, smaż na rumiano około 2 minut na stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 02.04.2013 16:31
smaczne kotlety
majka190382 02.04.2013 16:18
pysznie,rybe lubie w kazdej postaci
Rafał3 02.04.2013 15:30
świetne polecam serdecznie
Boska_Agatka 02.04.2013 15:28
mniam mniam ale bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak