Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka w sosie borowikowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 80 dag
borowiki 30 dag
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczek
sól
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
bulion drobiowy 1 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w sosie borowikowym

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, siekamy, wraz z pokrojonymi drobno prawdziwkami podsmażamy na tłuszczu.
Krok 1 - Filet z indyka w sosie borowikowym foto
2
Dodajemy pokrojone mięso i całość podsmażamy. Podlewamy bulionem i dusimy około 20 minut. Sos zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Filet z indyka w sosie borowikowym foto
3
Podajemy z ziemniaczkami i surówką.
Krok 3 - Filet z indyka w sosie borowikowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 01.09.2013 12:04
Taki sosik jest również rewelacyjny z dodatkiem makaronu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak