Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka w marynacie jogurtowej

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
jogurt naturalny
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w marynacie jogurtowej

Mięso myjemy, oczyszczamy i osuszamy.
Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny.
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i paprykę.
Do tak przygotowanej marynaty wkładamy mięso, dokładnie obtaczamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Cebulę kroimy w plastry i obkładamy nią mięso.
Pieczemy 45 min - 1 godz w piekarniku nagrzanym do 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 18.05.2014 14:26
smaczny indykt w delikatnej marynacie
Lidzia 09.05.2014 14:49
Wygląda apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak