Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet pod pierzynką obsypany sezamem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 pojedyncze
ser żółty 130 g
śmietana 6 łyżek
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
sezam 6 łyżeczek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet pod pierzynką obsypany sezamem

Filety myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy posypujemy Kucharkiem, pieprzem i lubczykiem. Cebulę kroimy w prążki, rozkładamy na mięsie. Ser żółty kroimy na 6 plastrów. Na każdym filecie rozkładamy po plastrze sera i każdy smarujemy łyżką śmietany, posypujemy odrobiną Kucharka. Następnie posypujemy sezamem (po łyżeczce 1 na filet) i papryką mieloną. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 st. C i pieczemy 30 minut (z termoobiegiem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pusia 19.06.2013 09:14
smacznie wygląda
aisoglam 18.06.2013 23:06
Pychotka! :)
Kuchenka 18.06.2013 21:43
pięknie iapetycznie wygląda
Gary Michy 18.06.2013 21:21
Wygląda bardzo apetycznie :)
joanna__s 18.06.2013 18:21
Mniam, mniam. Aż zgłodniałam.
cukiereczek 18.06.2013 18:06
apetyczne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak