Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fettuccine carbonara

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 400 g (fettuccine)
bekon 8 plastrów
żółtko jajek 3
śmietana gęsta 250 ml
parmezan starty 40 g
szczypiorek

Porada

W przepisie użyłem makaronu fettuccine ,można go zastąpić tagliatelle.

Przepis i sposób przygotowania na: Fettuccine carbonara

Makaron gotujemy al dente.
W tym czasie bekon smażymy na chrupko.
Przygotowujemy sos. Żółtka mieszamy ze śmietaną i serem.
Makaron odcedzamy i mieszamy razem z posiekanym szczypiorkiem ,bekonem i przygotowanym sosem.
Podajemy zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 28.10.2014 17:48
apetyczne danie
monikalangier 28.10.2014 17:25
wygląda zachęcająco
olyabuziaczek 28.10.2014 13:23
o proste :;) a myslalam ze to cos skomplikowanego
ice cubes 28.10.2014 12:59
zapowiada się smacznie :)
gosia561 28.10.2014 12:58
idealny makaron
IwonaDD 28.10.2014 12:57
proste i pyszne
Adam/ZUB3R 28.10.2014 12:39
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak