Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faworki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
żółtko jajek 2 szt
cukier waniliowy 1 szt
spyrytus 1 łyżeczki
śmietana 1 łyżki
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: faworki

Wszystkie składniki wymieszać. Wyrobić ciasto, rozwałkować, pokroić w paseczki . Paseczki ponacinać wzdłuż przez środek aby powstała "dziurka" - czyli złapać za jeden z końców i przewlec go przez "dziurkę". Smażyć w dużej ilości tłuszczu na złoty kolor przez ok. 5 minut. Gotowe faworki obsypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 14.02.2013 10:07
uwielbiam
Rafał3 14.02.2013 09:57
wow ekstra
Boska_Agatka 14.02.2013 09:50
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak