Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka zapiekane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
szczypiorek
masło 2 łyżki
majonez 2 łyżki
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka zapiekane

1. Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i przecinamy je delikatnie na pół, tak aby jak najmniej uszkodzić skorupkę. Łyżką wyjmujemy zawartość skorupki i siekamy drobno. Szczypiorek myjemy i również drobno siekamy, dodajemy do jajek wraz z masłem i majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Masa musi być dość zwarta, więc w razie potrzeby można dodać więcej masła lub majonezu.
2. Skorupki wypełniamy przygotowaną masą. Na płaski talerzyk wysypujemy kilka łyżek bułki tartej i obtaczamy w niej wystający ze skorupki farsz. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i układamy jajka farszem do dołu. Smażymy kilka minut, aż się zarumienią i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.04.2015 14:23
pyszne jedzonko podano do zjedzenia
miodunka 10.04.2015 20:26
ale jaja!!
IKrakowianka 10.04.2015 19:51
super jajka ;)
Jadwiga/Jaga85 10.04.2015 18:49
Fajny przepis
cukiereczek 10.04.2015 18:33
i smaczne jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak