Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka otulone łososiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
łosoś wędzony plastry 6 plastrów
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat
sól
koperek
majonez tradycyjny 1 łyżeczka
jogurt grecki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka otulone łososiem

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy w zimnej wodzie.
Obieramy i nożem ścinamy czubek. Małą łyżeczką wydłubujemy ostrożnie żółtko.
Żółtka i ścinki białka przeciskamy przez praskę, dodajemy jogurt, majonez, chrzan i przyprawiamy. Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Faszerowane jajka otulone łososiem foto
2
Wydrążone jajka napełniamy pastą.
Krok 2 - Faszerowane jajka otulone łososiem foto
3
Każde jajko otulamy plasterkiem łososia i wbijamy "piórka" z koperku w celu przymocowania ryby.
Smacznego :)
Krok 3 - Faszerowane jajka otulone łososiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 16.06.2013 15:03
Zjadłabym taką kombinacje wygląda pysznie jajo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak