Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała drobna fasolka 1 kg
pietruszka 1 szt.
seler korzeniowy 1/4 szt.
por (biała część) 10 cm.
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolówka

Fasolkę namoczyć najlepiej na noc.
Na drugi dzień gotować około 1 godz.po tym czasie dodać pokrojone warzywa i gotować około godz.

Gdy fasolka i warzywa będą miękkie dać dwie szczypty majeranku.


Zrobić zasmażkę z masła i mąki,dodać do zupki i doprawić do smaku wg.własnego gustu.


Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 12.10.2016 21:02
Dobra zupa.
MonikaW 10.10.2016 21:47
kocham zupkę
cukiereczek 10.10.2016 17:26
idealna na chłodne dni
Ola1young 10.10.2016 15:09
lubię takie zupy :)
kd045 10.10.2016 13:59
bardzo smaczne ;]
Małgorzata92 10.10.2016 12:42
Pyszna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak