Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w sosie myśliwskim

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Zazwyczaj jak coś jest "po myśliwsku", to pierwsze skojarzenie jest takie, że "mięso w lesie"! No to nie tym razem... Bo głównym składnikiem jest kiełbasa myśliwska, czyli mięso już zdobyte! A sam sos, no właśnie choćby ze względu na czerwono-krwisty kolor, ale nie tylko, też jest myśliwski!

Składniki:

Składniki:

cebula 2 sztuki
ogórek kiszony 3 sztuki
pieczarki 250 gramów
kiełbasa myśliwska 4 sztuki
kiełbasa śląska 4 sztuki
boczek wędzony 250 gramów
passata pomidorowa 500 mililitrów
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 8 sztuk
fasola biała z puszki 1200 gramów
woda 250 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w sosie myśliwskim

Cebule i ogórki kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w talarki. Kiełbasy kroimy w talarki. Na rozgrzany olej wrzucamy cebule, ogórki, pieczarki i smażymy przez chwilę.

Następnie dodajemy kiełbasę, pokrojony w kostkę boczek, smażymy (wytapiając tłuszcz).

Całość zalewamy passatą i wodą z dodatkiem przypraw. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut. Do sosu dodajemy fasolę wraz z zalewą. Całość gotujemy, redukując sos do ulubionej konsystencji.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak