Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z masłem, czosnkiem i owczym serem pecorino

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
masło 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
czosnek 1 ząbek
ser owczy Pecorino Romano

Porada

Można również stopić i lekko zrumienić masło, wcisnąć do niego czosnek i wymieszać z odcedzoną fasolką, a na talerzach posypać drobniutko utartym serem.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z masłem, czosnkiem i owczym serem pecorino

Fasolkę oczyścić, obciąć ogonki, umyć i ugotować w lekko osolonym wrzątku - dokładnie odcedzić i wymieszać z wyciśniętym ząbkiem czosnku oraz łyżką masła. Rozłożyć na talerze. Na każdą porcję zetrzeć dowolną ilość twardego owczego sera Pecorino i położyć po pół łyżki świeżego zimnego masła.

Podawać z bagietką, którą można wcześniej opiec w tosterze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 15.10.2014 10:15
szybko i bardzo smacznie :-)
Pietruszka 14.10.2014 14:14
pyszna fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak