Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 50 dag
filet z kurczaka podwójny 1 szt
pomidor 2 szt
olej 2 łyżki
sos sojowy 5 łyżek
kolendra mielona do smaku
sól do smaku
imbir starty 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z kurczakiem

Obraną,umytą i pokrojoną na małe kawałki fasolę gotować w osolonej wodzie przez 15 minut.Opłukane i osuszone mięso pokroić w plasterki,obsmażyć na silnym ogniu.Gdy się zarumieni dodać sos sojowy,imbir,mieloną kolendrę i pieprz.Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu.Dobrze osuszoną fasolkę dodać do mięsa na patelni.Pomidory pokroić na małe kawałki i dodać do mięsa.Dusić pod przykryciem około minuty.Potrawę podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 02.12.2013 08:39
fasolka i kurczak super zestaw
Jodaj 06.04.2013 09:28
pyyychotka :)
pestka 24.08.2012 22:39
musi być smaczne
Beata73 15.08.2012 20:15
ciekawy przepis
kasiek 07.08.2012 21:48
lubię i kurczaka i fasolkę więc może wypróbuję ten przepis w mojej kuchni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak