Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 0,5 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Porada

Znakomity dodatek do obiadu lub jako samo danie obiadowe.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolkę szparagową myjemy i wrzucamy do delikatnie osolonej wody. Gotujemy do miękkości (około 12 minut). Odsączamy i studzimy. Do miski wbijamy jajka, rozkłócamy , przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy fasolkę i wszystko dokładnie mieszamy. Posypujemy bułka tartą i smażymy na gorącej patelni z odrobiną oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 06.08.2014 00:27
Z jajkiem nie jadłam. smaczne.
halina17 05.08.2014 20:04
Proste smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak