Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa panierowana

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 20-25 dag
jajko 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
przyprawa kucharek 1/2 łyżeczki
sól do smaku
masło 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa panierowana

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową oczyścić, myć i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Jajko wybić do miseczki, wymieszać z vegetą
Krok 1 - Fasolka szparagowa panierowana foto
2
Fasolkę oprószyć mąką, zanurzać w jajku i obtaczać w bułce tartej.
Krok 2 - Fasolka szparagowa panierowana foto
3
Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor, na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Usmażoną fasolkę osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 3 - Fasolka szparagowa panierowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.05.2013 17:55
uwielbiam taką
Ela15 30.12.2012 06:08
uwielbiam taką fasolkę
Katarzyna59 03.12.2012 10:17
wspaniała przekąska
Iwusia 02.09.2012 22:12
uwielbiam taką
wedith1 30.08.2012 20:56
Jednak wolę bez panierki...mniej tłuszczu...ale pomysł fajny:)
kulinarny smak 26.08.2012 06:44
podoba mi się ten pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak