Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa MC'S

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola szparagowa 0,5 kg
woda
Bułka tarta klasyczna Prymat
papryka
Kucharek przyprawa uniwersalna
bazylia
pieprz
oregano
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa MC'S

Fasolkę obrać z końcówek i dać do wody i gotować aż będzie miękka.
W tym czasie najlepiej smalec domowy roztopić na patelni (tyle smalcu by po dodaniu bułki nie stała się ona sucha) dodać przyprawy i bułkę tartą podsmażać. dorzucić ugotowaną miękką fasolkę i jeszcze podsmażyć i wymieszać tak by bułeczka z przyprawami oplatała ów fasolkę.

fasolkę przed gotowaniem można pokroić w mniejsze kawałki ja jednak wolę w całych strąkach.

Fasolkę polecam z jajkiem sadzonym, nie koniecznie z ziemniorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 29.06.2014 18:05
ja również podaje takie dłuższe fasolki
artur7 01.11.2013 17:02
lubie fasolke
Barbara777 25.10.2013 19:26
uwielbiam taką fasolkę:)
beatkaa153 16.09.2013 17:34
z bułeczką smaczna
Bernadeta1 24.07.2013 14:43
smaczny letni obiad
Kulinarna Ja 22.07.2013 07:17
pyszna taka! :)
MC_S 21.07.2013 14:49
ale najważniejsze to, czy pokrojona czy nie to przede wszystkim nie ubywa jej smaku.
halina17 21.07.2013 14:00
Ja fasolkę kroję na mniejsze kawałki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak