Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kg
boczek wędzony 35 dkg
szynka wędzona 35 dkg
kiełbasa 35 dkg
cebula 4 szt
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku

Fasolę jaś wcześniej namoczoną gotujemy w posolonej wodzie około 50 minut. Na patelni podsmażamy na oliwie boczek pokrojony w kosteczkę, szynkę oraz kiełbaskę. Wrzucamy cebulę pokrojoną w kosteczkę. Do ugotowanej fasoli wrzucamy zawartość patelni dodajemy majeranek sól pieprz i koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze 5 minut i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 27.11.2016 21:24
dobre danie
bertpvd 27.11.2016 16:02
uwielbiam fasolkę w takim wydaniu
RenataZ-et 27.11.2016 15:49
bardzo smaczna
Urszula Świeca 27.11.2016 15:39
Moje danie , smaczne.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak