Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola po brazylijsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szklanka
woda 4 szklanki
sól 1 łyżeczka
tłuszcz 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 mała puszeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
jajko 4 szt
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po brazylijsku

Wykonanie:
Fasolę namoczyć na noc, następnie ugotować w tej samej wodzie z solą do smaku i odcedzić. Na tłuszczu podgrzać koncentrat z papryką, dodać ugotowaną fasolę, wbić jajka, posypać pieprzem i smażyć do ścięcia jajek. Potrawę rozłożyć na talerze i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 17.10.2015 12:49
Wygląda pysznie
agaK. 17.10.2015 12:08
Fajne, dobrze mi znane bo lubię tego typu sosy:)
pajbek 17.10.2015 11:28
pyszne :-)
Ania84 16.10.2015 22:16
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak