Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz na pierogi z kapustą, mięsem i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczona mięsko 30-40 dag
kapusta kiszona 0,5 kg
kapusta biała 0,5 kg
cebula 1 szt
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
grzyby 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz na pierogi z kapustą, mięsem i grzybami

Kroki postępowania

1
Obie kapusty gotujemy w osobnych garnkach z dodatekim liścia laurowego i ziela angielskiego. Ugotowane odcedzamy i odciskamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 1 - Farsz na pierogi z kapustą, mięsem i grzybami foto
2
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni dodając do niej przekręcone przez maszynkę okrawki mięsa i obgotowane grzyby posiekane. Następnie dodajemy pieprz , kucharek i dusimy około 10 minut.
Krok 2 - Farsz na pierogi z kapustą, mięsem i grzybami foto
3
Kiedy kasputa wystygnie łaczymy ją z zimnymi cebulą, mięsem i grzybami.
Krok 3 - Farsz na pierogi z kapustą, mięsem i grzybami foto
4
Na koniec robimy zasmażkę cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z 2 łyżkami mąki. Smacznego !
Krok 4 - Farsz na pierogi z kapustą, mięsem i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 17.01.2013 19:26
pycha
Ewelina47 09.01.2013 22:12
ja lubię ale bez mięska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak