Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle z tuńczykiem i pomidorami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron farfalle 150 g
pomidorki koktajlowe 300 g
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
natka pietruszki 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżi
oliwki zielone 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle z tuńczykiem i pomidorami

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przelewamy zimną wodą i studzimy. Pomidory myjemy, kroimy na mniejsze części. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Natkę pietruszki drobno siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy w misce. Oliwę łączymy z sokiem z cytryny i przyprawami. Polewamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 12.11.2013 23:49
świetnie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak